Održana osma međunarodna konferencija Splitech 2023 u Bolu na Braču

Osma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama Splitech 2023, organizovana od strane splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje okupila je ugledne naučnike, stručnjake i javne institucije, a priliku da učestvuje imao je i Institut za veštačku inteligenciju Srbije.

Konferencija je održana od 20. do 23. juna i predstavila je više od 200 naučnih radova iz preko 40 zemalja širom sveta. Glavna tema konferencije bila je Internet stvari (IoT), pametni grad, energija, inženjersko modeliranje i e-zdravlje.

Prvog dana konferencije održan je besplatan IoT dan sa ciljem povezivanja studenata, naučnika i entuzijasta iz oblasti IoT sa kompanijama, startupima i fakultetima. Tokom IoT dana učesnici su imali priliku da prisustvuju predavanjima o najnovijim tehnološkim dostignućima. Naš naučni saradnik dr Ilija Kamenko održao je predavanje pod nazivom „Uvod u duboko učenje“, dok je na predavanju “Dizajn i razvoj IoT sistema za učenje u oblasti zdravstva“ govorio naučni saradnik IVI dr Milovan Medojević.

Na ovogodišnjoj konferenciji Splitech 2023 predstavljena su vrhunska naučna istraživanja sa ciljem pružanja platforme za razmenu znanja i ideja iz oblasti IoT i srodnih disciplina i unapređenja pametnih i održivih tehnologija u svetu.

This site is registered on wpml.org as a development site.