Mogućnosti primene veštačke inteligencije u oblasti telekomunikacija

Ministar informisanja i telekomunikacija prof. dr Mihailo Jovanović posetio je Institut za veštačku inteligenciju, gde je imao priliku da se upozna sa dosadašnjim aktivnostima istraživača instituta. Direktor IVI prof. dr Dubravko Ćulibrk predstavio je ministru Jovanoviću postignuća i istraživanja koja su do sada realizovana.

Tokom posete razgovarano je o potencijalnim primenama veštačke inteligencije u oblasti telekomunikacija, a tom prilikom istaknuta je važnost inovacija i tehnološkog napretka u telekomunikacionom sektoru kako bi se omogućilo efikasnije, sigurnije i pristupačnije komuniciranje građanima. Takođe, naglašeno je da je veštačka inteligencija ključna tehnologija koja može unaprediti telekomunikacione usluge i transformisati način na koji se korisnici povezuju.

Poseta ministra Jovanovića Institutu za veštačku inteligenciju predstavlja važan korak ka unapređenju saradnje između akademske zajednice i državnih institucija u cilju razvoja inovativnih rešenja koja će doneti napredak u telekomunikacionom sektoru. Ova poseta naglašava važnost veštačke inteligencije kao ključne tehnologije koja ima potencijal da transformiše telekomunikacionu industriju i omogući bolje usluge za građane.