IVI ugostio visoku delegaciju Ministarstva nauke i tehnologije Kine

Institut za veštačku inteligenciju Srbije imao je izuzetnu čast da ugosti visoku delegaciju Ministarstva nauke i tehnologije Kine, predvođenu uglednim viceministrom gospodinom Čen Jiačangom. Ova poseta predstavlja značajan korak ka unapređenju saradnje između dve zemlje u oblasti nauke i tehnologije.

V.d. direktora Instituta za veštačku inteligenciju Srbije prof. dr Dubravko Ćulibrk predstavio je kineskoj delegaciji inovativne projekte i ambiciozne istraživačke ciljeve IVI. Tokom sastanka, detaljno su prikazani najnoviji projekti Instituta, uključujući razvoj naprednih algoritama za medicinsku dijagnostiku, kao i primenu AI tehnologija u industriji.

Razgovaralo se o mnogobrojnim mogućnostima za uspostavljanje novih partnerstava i jačanje postojećih veza sa kineskim kolegama. Posebna pažnja posvećena je mogućnostima zajedničkih istraživačkih projekata, razmene studenata i stručnjaka, kao i organizaciji zajedničkih naučnih konferencija i seminara. 

Radujemo se budućoj saradnji i zajedničkom stvaranju tehnoloških rešenja koja će unaprediti našu zajednicu i doprineti globalnom napretku u oblasti veštačke inteligencije. Ova poseta je samo prvi korak ka uspostavljanju čvrstih veza sa našim kineskim partnerima, a Institut za veštačku inteligenciju Srbije će nastaviti da radi na razvoju inovacija koje imaju potencijal da transformišu različite sektore i unaprede kvalitet života.