IVI na 66. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

Institut za veštačku inteligenciju Srbije sa ponosom je učestvovao na ovogodišnjem 66. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u okviru izložbene postavke Vlade Republike Srbije pod nazivom „Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve – Zakorači u održivu budućnost“. Ovaj prestižni sajam, najstarija tehničko-tehnološka izložbena manifestacija u ovom delu Evrope, okupio je više od 480 izlagača, uključujući 220 inostranih.

Posetioci sajma imali su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa našim inovativnim projektima i dostignućima. Sa velikim zadovoljstvom smo predstavili projekat VerifAI, naš anonimizator, kao i primenu veštačke inteligencije u dizajnu malih molekula i terapeutskih peptida. Pored toga, posetioci su mogli da vide prikaz CT bubrega sa označenim patološkim ili benignim promenama, kao i primenu veštačke inteligencije u mamografiji.

Takođe, štand IVI pružio je prisutnima mogućnost da iz prve ruke vide kako veštačka inteligencija može doprineti razvoju medicine, unapređenju dijagnostike i stvaranju bezbednijih i efikasnijih zdravstvenih rešenja.

Radujemo se novim tehnološkim poduhvatima, inovativnim rešenjima i naučnim dostignućima koja će doprineti održivoj budućnosti, jer je naša misija da kroz istraživanja i razvoj veštačke inteligencije doprinesemo napretku društva i unapređenju kvaliteta života za sve građane.

Organizatori ovogodišnje izložbene postavke Vlade Republike Srbije su Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo sporta i Ministarstvo turizma i omladine. Postavka „Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve! – Zakorači u održivu budućnost!“ predstavlja originalna i inovativna rešenja razvijena u okviru naučnoistraživačke zajednice i inovacionog ekosistema u Srbiji.