IVI na prestižnoj konferenciji ICCV u Parizu

Naučni saradnici Instituta za veštačku inteligenciju Srbije dr Velibor Ilić i dr Branislav Kisačanin imaće čast da u ime šireg tima prezentiraju rad na jednoj od najvažnijih svetskih konferencija za računarski vid i veštačku inteligenciju International Conference on Computer Vision (ICCV) u Parizu. Tim čine još i prof. dr Vladimir Pavlović sa američkog univerziteta Rutgers i postdiplomci Yuting Wang i Jiatong Li.

U ovom radu predstavljen je novi način pomoću kojeg se ubrzava proces treniranja sistema veštačke inteligencije. Tim je već imao priliku da razgovara sa predstavnicima automobilske industrije kako bi ovakav pristup bio komercijalno primenjen. Saradnja sa profesorom Pavlovićem i njegovim postdiplomcima predstavlja jedan od nekoliko mentorskih projekata koje je Institut započeo prošle godine.

Cilj mentorskih projekata je povezivanje istraživača IVI sa uglednim naučnicima na svetskim univerzitetima i poznatim kompanijama kako bi se što pre uključili u svetske tokove, stekli nova znanja i svoja naučna otkrića objavili u vrhunskim časopisima i na najvažnijim konferencijama. Takođe, jedan od ključnih prioriteta ovih projekata je brza komercijalizacija naučnih otkrića na čemu IVI intenzivno radi.

Ovo je prvi put da naučnici zaposleni na nekom institutu ili univerzitetu iz Srbije imaju rad prihvaćen na tako važnoj konferenciji iz računarskog vida i veštačke inteligencije i zbog toga smo veoma ponosni!