Uspešno završen prvi AI Master Class: Više od 110 učesnika dobilo sertifikate

”AI Master Class: Regulisanje veštačke inteligencije – pravni i etički izazovi”, koji je organizovao Institut za veštačku inteligenciju Srbije u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, danas je uspešno završen u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu.

„Ovaj Master Class predstavlja korak napred u našem naporu da oblikujemo buduće lidere u oblasti veštačke inteligencije (VI). Imajući u vidu da je jedan od osnovnih zadataka našeg instituta promocija znanja i edukacija budućih lidera u oblasti veštačke inteligencije veoma smo ponosni na uspešan završetak prvog edukativnog programa o regulisanju VI i nadamo se da će naši učesnici primeniti stečeno znanje u svom daljem radu i da će doprineti tehnološkom unapređenju našeg društva”, ističe v.d. direktora Instituta za veštačku inteligenciju Srbije prof. dr Dubravko Ćulibrk.

Tokom AI Master Class-a učesnici su imali priliku da saznaju koje su to najnovije tehnološke inovacije i kako one utiču na savremeno poslovanje. Kroz interaktivne radionice i predavanja, polaznici su stekli dublje razumevanje veštačke inteligencije i njenog potencijala u različitim industrijama, a takođe, imali su priliku da se povežu sa stručnjacima iz industrije i kolegama, stvarajući vredne profesionalne kontakte.

Prvi sveobuhvatni edukativni program o regulisanju veštačke inteligencije okupio je više od 70 međunarodnih i domaćih predavača, a sertifikate o uspešnoj realizaciji programa dobilo je više od 110 učesnika.

”AI Master Class: Regulisanje veštačke inteligencije – pravni i etički izazovi”, namenjen profesionalcima u oblasti poslovanja i naprednih tehnologija o pravnim i etičkim izazovima veštačke inteligencije, realizovan je u prethodna tri meseca i postavio je temelje za dalji razvoj i primenu veštačke inteligencije u našoj zemlji.