IVI na sedmom Forumu naprednih tehnologija u Nišu

Institut za veštačku inteligenciju Srbije učestvovao je na sedmom Forumu naprednih tehnologija održanom u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, a ključna tačka ovogodišnjeg foruma bila je kako se Srbija prilagođava i postaje lider u eri tehnoloških inovacija. Naš naučni saradnik dr Nenad Medić govorio je na panelu „Transformacija visokog obrazovanja kao dominantnog faktora oblikovanja inovacionih ekosistema“. Tematski fokus dikusije obuhvatio je i transfer tehnologija, budućnost obrazovanja i njegovu ulogu u podsticanju inovacija, kao i istraživačke kapacitete IVI.

Posetioci su imali priliku da čuju brojne stručnjake iz javnog sektora, oblasti ekonomije, IT industrije, preduzetništva, kao i akademskog sveta, koji su se zajedničkim naporima trudili da rasvetle transformaciju privrede i obrazovanja u uslovima ubrzanog razvoja veštačke inteligencije, otkriju postojeće trendove i izazove, ali i buduće tendencije razvoja inovacionog i startap ekosistema.

Sedmi Forum naprednih tehnologija pružio je izuzetnu priliku za razmenu znanja i iskustava među stručnjacima i akademskim liderima, a takođe je istakao važnost saradnje između naučno-istaživačkih organizacija i industrije u oblikovanju budućnosti inovacija.