Prva AI Connect konferencija održana u NTP Niš

Prva AI Connect konferencija održana je u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, a u panel diksusiji  „AI ekosistem u Srbiji“ učestvovao je i vođa istraživačke grupe “Human Computer Interaction” dr Dragiša Mišković.

U diskusiji su učestvovali i v.d. pomoćnik ministra u Sektoru inovacija, transfera tehnologija i tehnološkog razvoja Vladimir Radovanović i projektni menadžer u Centru za digitalnu transformaciju Filip Mrdak. Fokus panela bio je istraživanje postojećeg AI ekosistema u Srbiji, naglašavajući njegove prednosti i identifikovanje oblasti koje zahtevaju unapređenje. Učesnici su raspravljali o rastu tehnologije veštačke inteligencije, njenom uticaju na različite sektore i prilika i izazova koji stoje pred Srbijom u ovom brzorastućem polju. Prisustvo i stručnost dr Miškovića doprineli su dubljem razumevanju pejzaža veštačke inteligencije i njenog potencijala za napredak u Srbiji.

AI Connect konferencija predstavlja ključnu platformu za podsticanje saradnje, deljenje znanja i strateškog planiranja u zajednici veštačke inteligencije otvarajući put ka svetlijoj budućnosti u ovoj oblasti u zemlji.