Magija stvaranja patenata u oblasti veštačke inteligencije

Konferencija „Izazovi zaštite njenih inovacija – zajednički put ka uspehu“ održana je danas u hotelu ”Moskva” u organizaciji Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije i Evropskog zavoda za patente, uz podršku Udruženja poslovnih žena Srbije.

Patent inženjer Instituta za veštačku inteligenciju Srbije Milana Vitas govorila je o stvaranju patenata u oblasti veštačke inteligencije.

Konferencija je održana u hibridnom formatu, a učesnici su imali priliku da se upoznaju sa značajem zaštite intelektualne svojine u poslovanju, kao i aktuelnim izazovima sa kojima se suočavaju žene u nauci i preduzetništvu.

Brojni predavači iz akademske zajednice i institucija koje se bave inovacijama i preduzetništvom održali su predavanja o zaštiti patenata i najaktuelnijim oblastima tehnike, kao i programima podrške ženama preduzetnicima.

Posebnu pažnju učesnika privukla je panel diskusija „Koliko su važne inovacije u poslovanju“, jer su preduzetnicama koje su zaštitile svoje inovacije patentima podelile iskustva i poslovne izazove sa kojima su se susretale u realizaciji, zaštiti i plasmanu svojih inovacija na tržište.