Kako veštačka inteligencija transformiše biznis?

V.d. direktora Instituta za veštačku inteligenciju Srbije prof. dr Dubravko Ćulibrk moderirao je panelom pod nazivom „Upotreba veštačke inteligencije u biznisu“ na sedmom „Jahorina ekonomskom forumu“.

Tokom panela vodeći stručnjaci iz različitih industrija diskutovali su o uticaju AI tehnologija na efikasnost, produktivnost i inovativnost u poslovnim procesima na Zapadnom Balkanu. Oni su podelili svoja dragocena iskustva i uvide o tome kako veštačka inteligencija menja način poslovanja, donosi nove mogućnosti i rešava postojeće izazove.

Diskusija je obuhvatila brojne ključne teme za razumevanje transformativnog potencijala veštačke inteligencije u biznisu, uključujući primere uspešne implementacije, etičke izazove i buduće trendove u ovoj oblasti. Posebno su istaknuti konkretni primeri kako su kompanije iskoristile AI tehnologije za optimizaciju svojih operacija, poboljšanje korisničkog iskustva i razvoj inovativnih proizvoda i usluga.

Panel „Upotreba veštačke inteligencije u biznisu“ pružio je učesnicima detaljan uvid u načine na koje veštačka inteligencija unapređuje poslovne procese i pomaže kompanijama da ostanu konkurentne u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju. Diskusija je doprinela razumevanju kako AI može doprineti strateškom planiranju i donošenju odluka na osnovu podataka što je ključno za uspeh u savremenom poslovnom svetu.

Ovaj događaj je jasno pokazao da je veštačka inteligencija ne samo alat za povećanje efikasnosti, već i katalizator za inovacije koje mogu transformisati poslovne modele i tržišt