IVI na konferenciji AI:CONNECT: Kako integrisati veštačku inteligenciju u svakodnevno poslovanje?

Direktor Instituta za veštačku inteligenciju Srbije prof. dr Dubravko Ćulibrk prisustvovao je trećoj konferenciji AI:CONNECT. Događaj, koji je organizovao Centar za digitalnu transformaciju u saradnji sa Vladom Republike Srbije, Regionalnom privrednom komorom Novi Sad i Naučno-tehnološkim parkom Novi Sad, imao je za cilj da približi mogućnosti primene veštačke inteligencije (VI) predstavnicima malih i srednjih preduzeća.

Ova inicijativa, koja je deo šire strategije za digitalnu transformaciju, stavlja poseban akcenat na važnost integracije veštačke inteligencije u svakodnevno poslovanje u sektoru malih i srednjih preduzeća. Treća konferencija o veštačkoj inteligenciji, nakon Niša i Kragujevca, održana je u Novom Sadu. Tokom skupa predstavnici preduzeća podelili su svoja iskustva i najbolje prakse u primeni veštačke inteligencije, ističući kako prihvatanje VI i tehnologija digitalizacije predstavlja ključnu strategiju za povećanje efikasnosti, produktivnosti i konkurentnosti na tržištu.

Adaptacija na veštačku inteligenciju i savremene trendove digitalizacije ne samo da je poželjna, već je i neophodna za preduzeća koja teže da ostanu relevantna i konkurentna u današnjem brzo promenljivom poslovnom okruženju, zaključak je konferencije.