Delegacija Republike Srbije posetila AI Institut Mila u Montrealu

Delegacija Republike Srbije nedavno je posetila renomirani AI Institut Mila u Montrealu, a među članovima delegacije bio je i v.d. direktora IVI prof. dr Dubravko Ćulibrk.

Institut Mila u Montrealu predstavlja epicentar inovacija u oblasti veštačke inteligencije i svakodnevno okuplja hiljade naučnika u svom kampusu. Od 2017. godine, Institut proširuje svoje aktivnosti kroz saradnju sa Univerzitetom u Montrealu, stvarajući zajednicu profesora, istraživača, studenata, industrijskih partnera i startapa posvećenih razvoju veštačke inteligencije.

Status neprofitne organizacije AI Institut Mila stiče 2018. godine, a 2019. godine otvara nove prostorije u inovativnom kvartu Mil-Eks u Montrealu čime se dodatno naglašava kontinuirani angažman u unapređenju AI tehnologija.

Delegacija Republike Srbije prisustvovala je i radionicama u organizaciji Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju. Da podsetimo, ova globalna organizacija broji svega 29 članova, među kojima je i naša zemlja i fokusirani su na jačanje razvoja veštačke inteligencije u svetu.