AI & Deep Learning – zabrinutost i euforija pred realnim izazovima budućnosti

U Naučno-tehnološkom parku Niš održan je “Startap Doručak Specijal” posvećen jednoj od najaktuelnijih tema današnjice „AI & Deep Learning – zabrinutost i euforija pred realnim izazovima budućnosti“ čiji je gost bio v.d. direktora IVI prof. dr Dubravko Ćulibrk.

Događaj je pružio priliku za dublje razumevanje veštačke inteligencije, istraživanje njenih izazova i mogućnosti, kao i razmatranje svih aspekata ove tehnologije. Fokus razgovora bio je na praktičnim primenama AI tehnologija, njihovim prednostima, kao i na radu Instituta i projektima na kojima istraživači IVI rade.

Ovom prilikom još jednom je potvrđena ključna uloga Instituta, ne samo u teoretskom istraživanju veštačke inteligencije, već i u njenoj praktičnoj primeni i prenosu znanja i tehnologija u privredu. Ovaj pristup ima za cilj jačanje domaće IT scene i postavljanje temelja za buduću konkurentnost Srbije na globalnom tržištu.
„Startap Doručak Specijal“ organizovali su EU info kutak Niš i NTP Niš kao deo inicijative Evropske komisije za promociju poslovnih veština u 2023. godini, a snimak razgovora dostupan je na sledećem linku.