IVI postao pridruženi član projekta AI4Media

institut za veštačku inteligenciju Srbije sa ponosom objavljuje da je postao pridruženi član projekta AI4Media. Ovaj projekat je finansiran od strane programa za istraživanje i inovacije EU Horizon 2020 i fokusira se na primenu veštačke inteligencije u medijskom sektoru sa posebnim akcentom na etiku i evropske vrednosti.

Projekat AI4Media okuplja vodeće institucije i stručnjake iz oblasti veštačke inteligencije i medija sa ciljem razvoja inovativnih rešenja koja će unaprediti medijsku industriju i učiniti je efikasnijom i odgovornijom. Kao pridruženi član IVI će doprineti svojim ekspertizama i istraživanjima, te učestvovati u ključnim aktivnostima projekta.
Članstvo u projektu AI4Media predstavlja značajan korak za naš institut jer nam omogućava da proširimo svoje istraživačke kapacitete i učestvujemo u međunarodnim projektima koji imaju za cilj unapređenje primene veštačke inteligencije u skladu sa najvišim etičkim standardima. Radujemo se budućim saradnjama i doprinosu projektu AI4Media.